Overdrachtsboekje


Mijn advies aan ouders die uit elkaar gaan is om een overdrachtsboekje te maken voor de kinderen.

Koop een goedkoop notitieboek, niet te klein. Action heeft leuke en handige boekjes voor twee euro.

In dit overdrachtsboekje schrijf je de informatie die voor de andere ouder van belang is. Let er altijd op om geen conflicten via een overdrachtsboekje uit te vechten. Houd het bij de feiten. Zie het boekje ook als herinneringsdocument voor je kind.

Wat zet je in zo’n overdrachtsboekje?

Informatie over de gezondheid van de kinderen. Denk aan: Vlinder heeft woensdagavond overgegeven. Ze was wat slapjes, ik heb haar een paar kopjes thee gegeven, haar temperatuur gecontroleerd en haar wat eerder naar bed gebracht. De volgende ochtend voelde ze zich weer prima. Geen verhoging.

Of: Zaterdagmorgen 1 december van 10.00 uur tot 14.00 uur heeft Jeffrey een zwemfeestje bij Johannes ( Kwartelkade 9c). Ik heb al bij de moeder van Johannes aangegeven dat hij nog geen zwemdiploma heeft en dat ik (of jij) er graag bij wil zijn. De moeder van Johannes (bereikbaar via 062587955946) heeft er geen problemen mee. Ik heb gemeld dat ze hem om 14.00 uur bij papa moeten brengen, want dat het Jeffrey zijn papaweekend is. Gaan ze regelen, ze heeft jouw adres. Ze eten patat bij het zwembad dus waarschijnlijk hoeft Jeffrey daarna geen lunch meer. Het cadeautje is gezamenlijk gekocht, geregeld door Yolanthe haar moeder, Johannes wilde iets van playmobil. Ik heb haar op het schoolplein al vijf euro gegeven. Als jij liever meegaat naar het zwembad vind ik dat ook prima. Laat het me dan maar even weten.

Gaan de kinderen in de zomervakantie drie weken met papa naar Frankrijk, dan is het leuk als het overdrachtsboekje gevuld wordt met entreekaartjes, foto’s etc. van de vakantiebestemming. Dat geeft mama een mooi aanknopingspunt om de vakantie met de kinderen na te bespreken.Meldpunt mediation 2021